Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Baxterzakjes AVG-proof afvoeren en vernietigen

Wat te doen met oude medicijnzakjes, ook bekend als baxterzakjes? Voor de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het belangrijk om medicijnzakjes met etiketten op een vertrouwelijke manier te vernietigen. Deze zakjes bevatten namelijk privacygevoelige informatie, zoals naam en geboortedatum. Deze mogen daarom niet zomaar bij het reguliere restafval worden weggegooid.

Kies voor snelle en veilige vernietiging van medicijnzakjes en baxterrollen. Bij Brantjes Data-Vernietiging vernietigen we lege medicijnzakjes volgens CA+ richtlijnen. Hierdoor worden medische- en persoonsgegevens op de etiketten onleesbaar gemaakt. Dit is AVG-proof en efficiënt!

Bekijk aanleveren Productvernietiging

baxterrol-baxterzakjes-medicijnzakjes-vernietigen-header
baxterrol-baxterzakjes-medicijnzakjes-vernietigen-header

De rol van medicijnrollen

Medicijnrollen, ook wel bekend als baxterzakjes of baxterrollen, bevatten kunststof of papieren zakjes die ervoor zorgen dat patiënten de juiste dosering en samenstelling van hun medicatie kunnen innemen. Ieder zakje bevat de medicijnen die op een specifiek tijdstip op een bepaalde dag moeten worden ingenomen en worden uitgegeven via de apotheek of via zorgverleners.

Waarom medische baxterzakjes versnipperen?

De uitgegeven baxterzakjes zijn voorzien van een etiket met persoonsgegevens van de patiënt en vallen daarmee onder de AVG-wetgeving. Volgens de wet moeten datadragers met privacygevoelige informatie op een veilige manier worden verwerkt en vernietigd. Het simpelweg weggooien van deze zakjes in de prullenbak of bij het restafval kan leiden tot identiteitsdiefstal en schending van de privacy van patiënten. Gegevens over iemands gezondheid zijn bijzondere persoonsgegevens, waardoor discretie en veiligheid van het grootste belang zijn.

Veilige en gecertificeerde vernietiging van baxterzakjes

De juiste manier om van baxterzakjes af te komen is door deze te laten vernietigen zodat persoonsgegevens onleesbaar worden gemaakt. De zakjes kunnen eigenhandig worden vernietigd maar efficiënter is het om de vernietiging uit te laten voeren via een CA+ gecertificeerde dienst. Bij Brantjes Data-Vernietiging bieden wij CA+ gecertificeerde productvernietiging van baxterzakjes aan.

Ondanks dat sommige baxterzakjes van papier zijn, valt het vernietigen van deze zakjes niet onder archiefvernietiging maar dus onder productvernietiging. Het is daarom niet mogelijk om baxterzakjes weg te gooien in uw vertrouwelijk papier container, mocht u hier al gebruik van maken.

De zakjes worden vernietigd als ‘productvernietiging / Pv’ conform DIN 66399 en CA+ richtlijnen. Het is belangrijk dat de zakjes schoon en leeg zijn en vrij zijn van medicatie zoals pillen of poeders. De eventuele inhoud kunt u verzamelen bij het KCA-afval, dit is ‘klein chemisch afval’, of lever het in bij de apotheek.

Let op: Volle of ongeopende baxterzakjes kunnen wij niet innemen voor vernietiging.

Hoe werkt het?

  1. Beveiligde inzameling: Wij bieden beveiligde containers aan voor de inzameling van de medicijnzakjes. Deze containers, zoals een afsluitbare 240 liter security container met een smalle sleuf in het deksel, zorgen ervoor dat de zakjes veilig worden opgeslagen totdat ze worden opgehaald voor vernietiging. Ideaal om te plaatsen bij bijvoorbeeld een apotheek of zorginstelling. Het is belangrijk dat de zakjes leeg zijn en vrij zijn van medicijnen.
  2. Ophalen of aanleveren: Wij halen de volle containers met de te vernietigen zakjes op bij uw locatie(s). U kunt er ook voor kiezen om de baxterzakjes bij ons op locatie aan te leveren aan de Rijnlanderweg 1427 in Nieuw-Vennep, zonder afspraak tussen 7:00 en 16:00 op normale werkdagen.
  3. Gecertificeerde vernietiging: De baxterzakjes worden vernietigd volgens strikte richtlijnen van de CA+ certificering en u ontvangt altijd een certificaat van vernietiging als bewijs dat de zakjes op een veilige en verantwoorde manier zijn verwerkt.

 

security-papier-container-slot-en-sleuf

Het vernietigen van baxterzakjes is een belangrijke stap in het beschermen van patiëntgegevens en het voldoen aan de wettelijke eisen van de AVG. Bij Brantjes Data-Vernietiging zorgen wij ervoor dat alle zakjes op een veilige, efficiënte en milieuvriendelijke manier worden vernietigd. Neem geen risico’s met privacygevoelige informatie; vertrouw op professionele vernietiging van oude en gebruikte baxterzakjes.

Heeft u advies nodig over de vernietiging van medicijnzakjes? Neem dan contact op met de specialisten van Brantjes.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u baxterzakjes laten vernietigen?

Laat uw medicijnzakjes en baxterrollen veilig en snel laten vernietigen? Kies voor CA+ gecertificeerde productvernietiging. Wij helpen u hier graag bij, neem contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.